MC²coaching biedt intensieve begeleiding en ondersteuning op diverse gebieden. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coach ondersteunt het lerende proces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Doel van de coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit. Persoonlijke coaching is gericht op het verdiepen van het bewustzijn van de coachee voor wat betreft de effecten van het eigen gedrag. De bedoeling is dat de coachee in beweging komt.
Binnen MC²coaching, worden de volgende vormen van coaching aangeboden.

Performance Coaching:
- ontwikkelen van individuele competenties
- verbeteren van persoonlijke performance
(mental coaching).

Loopbaan coaching:
Vraagstukken in het kader van carrière, arbeid en verzuim:
- carrièreplanning
- re-integratie

Life Coaching:
Life Coaching gaat om verandering van binnenuit, zodat er een grotere kwaliteit van leven en werken ontstaat. Hierbij valt te denken aan:

- werk/privé balans
- persoonlijke ontwikkelingen
- vraagstukken rond relaties.

Immediate-coaching:
MC² Coaching is ook mogelijk via e-mail op dagelijkse basis. Deze vorm van coaching kan ingezet worden ter ondersteuning van de reguliere coachingsafspraken maar ook bij management-development coaching.

Coachend leidinggeven kan het commitment bij medewerkers verhogen. Met een coachende stijl van leidinggeven zorgt de manager ervoor dat medewerkers zich betrokken voelen bij hun werk en de organisatie. Medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor een product of proces. Ze kunnen zichzelf motiveren, zowel individueel als binnen een team. Coachend leidinggeven wordt uitgedragen als dé nieuwe manier van leidinggeven. Het past goed bij de ontwikkeling van zelfsturende teams. De leidinggevende is geen ‘baas’ maar coach van een team. Het team is zelf verantwoordelijk voor de te behalen resultaten.

 
MC² Consulting © 2016